Istra

Visok urod, iznadprosječan sadržaj proteina

Karakteristike:

• Tip klasa: Jara zob
• Tip metice: Rastresita
• Duljina vegetacije: Rana
• Visina: 90 – 94 cm
• Otpornost na polijeganje: Vrlo dobra
• Masa 1000 zrna: 37 – 39 g
• Hektolitarska masa: 50 – 52 kg
• Optimalni rok sjetve: 15. veljace – 20. ožujka
• Preporucena norma sjetve: 500 klijavih zrna/m²
• Kolicina sjemena u sjetvi: 160 – 180 kg/ha

NAZIVOPIS I KARAKTERISTIKE
OZIMA ZOB
BC Marta
Bijela zob intenzivnog tipa i visoke nutritivne vrijednosti
• Duljina vegetacije: Srednje rana
• Visina: 90 – 95 cm
• Otpornost na polijeganje: Vrlo dobra
• Masa 1000 zrna: 37 – 39 g
• Hektolitarska masa: 50 – 54 kg
• Optimalni rok sjetve: 1. – 25. listopada
JARA ZOB
Kupa
Visoki urodi uz intenzivnu agrotehniku
• Duljina vegetacije: Srednje rana
• Visina: 90 – 95 cm
• Otpornost na polijeganje: Dobra
• Masa 1000 zrna: 28 – 33 g
• Hektolitarska masa: 41 – 45 kg
• Optimalni rok sjetve: 15.02. – 15.03.
Baranja
Sorta stabilne rodnosti, visoke nutritivne vrijednosti
• Duljina vegetacije: Srednje rana
• Visina: 96 – 98 cm
• Otpornost na polijeganje: Dobra
• Masa 1000 zrna: 28 – 31 g
• Hektolitarska masa: 41 – 46 kg
• Optimalni rok sjetve: 15.02. – 15.03.
Istra
Visok urod, iznadprosječan sadržaj proteina
• Duljina vegetacije: Rana
• Visina: 90 – 94 cm
• Otpornost na polijeganje: Vrlo dobra
• Masa 1000 zrna: 37 – 39 g
• Hektolitarska masa: 50 – 52 kg
• Optimalni rok sjetve: 15.02. – 15.03.