Istra
Visok urod, iznadprosječan sadržaj proteina
Karakteristike:
• Tip klasa: Jara zob
• Tip metice: Rastresita
• Duljina vegetacije: Rana
• Visina: 90 – 94 cm
• Otpornost na polijeganje: Vrlo dobra
• Masa 1000 zrna: 37 – 39 g
• Hektolitarska masa: 50 – 52 kg
• Optimalni rok sjetve: 15. veljace – 20. ožujka
• Preporucena norma sjetve: 500 klijavih zrna/m²
• Kolicina sjemena u sjetvi: 160 – 180 kg/ha
NAZIV | OPIS I KARAKTERISTIKE |
---|---|
OZIMA ZOB | |
BC Marta | Bijela zob intenzivnog tipa i visoke nutritivne vrijednosti • Duljina vegetacije: Srednje rana • Visina: 90 – 95 cm • Otpornost na polijeganje: Vrlo dobra • Masa 1000 zrna: 37 – 39 g • Hektolitarska masa: 50 – 54 kg • Optimalni rok sjetve: 1. – 25. listopada |
JARA ZOB | |
Kupa | Visoki urodi uz intenzivnu agrotehniku • Duljina vegetacije: Srednje rana • Visina: 90 – 95 cm • Otpornost na polijeganje: Dobra • Masa 1000 zrna: 28 – 33 g • Hektolitarska masa: 41 – 45 kg • Optimalni rok sjetve: 15.02. – 15.03. |
Baranja | Sorta stabilne rodnosti, visoke nutritivne vrijednosti • Duljina vegetacije: Srednje rana • Visina: 96 – 98 cm • Otpornost na polijeganje: Dobra • Masa 1000 zrna: 28 – 31 g • Hektolitarska masa: 41 – 46 kg • Optimalni rok sjetve: 15.02. – 15.03. |
Istra | Visok urod, iznadprosječan sadržaj proteina • Duljina vegetacije: Rana • Visina: 90 – 94 cm • Otpornost na polijeganje: Vrlo dobra • Masa 1000 zrna: 37 – 39 g • Hektolitarska masa: 50 – 52 kg • Optimalni rok sjetve: 15.02. – 15.03. |