BC Marta

Prva i jedina hrvatska ozima bijela zob

Karakteristike:

• Tip klasa: Ozima zob
• Tip metlice: Rastresita
• Duljina vegetacije: Srednje rana
• Visina: 90 – 95 cm
• Otpornost na polijeganje: Vrlo dobra
• Masa 1000 zrna: 37 – 39 g
• Hektolitarska masa: 50 -54 kg
• Optimalni rok sjetve: 1.10. – 25.10.
• Preporučena norma sjetve: 550 klijavih zrna/m²
• Količina sjemena u sjetvi: 170 – 190 kg/ha

NAZIVOPIS I KARAKTERISTIKE
OZIMA ZOB
BC Marta
Bijela zob intenzivnog tipa i visoke nutritivne vrijednosti
• Duljina vegetacije: Srednje rana
• Visina: 90 – 95 cm
• Otpornost na polijeganje: Vrlo dobra
• Masa 1000 zrna: 37 – 39 g
• Hektolitarska masa: 50 – 54 kg
• Optimalni rok sjetve: 1. – 25. listopada
BC Elza

Nova kraljica ozime zobi
• Duljina vegetacije: Srednje rana
• Visina: 95 – 100 cm
• Otpornost na polijeganje: Odlična
• Masa 1000 zrna: 38 – 40 g
• Hektolitarska masa: 50 – 55 kg
• Optimalni rok sjetve: 1. – 31. listopada
JARA ZOB
Kupa
Visoki urodi uz intenzivnu agrotehniku
• Duljina vegetacije: Srednje rana
• Visina: 90 – 95 cm
• Otpornost na polijeganje: Dobra
• Masa 1000 zrna: 28 – 33 g
• Hektolitarska masa: 41 – 45 kg
• Optimalni rok sjetve: 15.02. – 15.03.
Baranja
Sorta stabilne rodnosti, visoke nutritivne vrijednosti
• Duljina vegetacije: Srednje rana
• Visina: 96 – 98 cm
• Otpornost na polijeganje: Dobra
• Masa 1000 zrna: 28 – 31 g
• Hektolitarska masa: 41 – 46 kg
• Optimalni rok sjetve: 15.02. – 15.03.
Istra
Visok urod, iznadprosječan sadržaj proteina
• Duljina vegetacije: Rana
• Visina: 90 – 94 cm
• Otpornost na polijeganje: Vrlo dobra
• Masa 1000 zrna: 37 – 39 g
• Hektolitarska masa: 50 – 52 kg
• Optimalni rok sjetve: 15.02. – 15.03.