ULJANA REPICA

Repice koje pobjeđuju

Kultura “Starog svijeta”,

porijeklom iz Azije i Europe (Mediteran) čije su ulje antički Grci i Rimljani upotrebljavali za rasvjetu.

Uljana repica se prvenstveno proizvodi zbog njezina vrlo kvalitetnog ulja kojega sadrži i do 49% u sjemenu, ali i zbog relativno visokog postotka bjelančevina, oko 20%. Dobivena ulja upotrebljavaju se kao rafinirana za ljudsku ishranu ili u tehničke svrhe za proizvodnju maziva, lakova, boja, proizvodnju biodizela, sapuna i/ili industriji tekstila i kože.

U svijetu se sjeme uljane repice uvelike koristi u ishrani ptica, a uljane pogače i sačme, kao
nusprodukt ekstrakcije ulja, koriste se i u ishrani domaćih životinja gdje predstavljaju odličan izvor proteina.

Uljana repica koristi se i kao zelena krma u svježem stanju ili se konzervira kao silaža. Također repica predstavlja odličnu pčelinju pašu, a njezin veliki agrotehnički značaj je u ranom napuštanju zemljišta tako da nam omogućava kvalitetnu i pravovremenu obradu tla, a njezin snažan korjenov sustav rahli, obogaćuje i čuva tlo.

Bc Institut, u suradnji s Francuskim partnerom Caussade-Semences, predstavlja Vam stručno i proizvodno ispitan sortiment hibrida uljanih repica za koje smo sigurni da će zadovoljiti Vaša očekivanja.

IMEOPIS I KARAKTERISTIKE
Memori CS

"Repica koja se pamti"
• Vrsta: Hibrid “00”
• Dužina vegetacije: Srednje kasna
• Postotak ulja: 44.13%
• Apsolutna masa: 4,8 g
• Nizak sadržaj glukozinolata: 15,7 umol/g
• Visok sadržaj bjelančevina: 17,3 %
Sirtaki CS
"Jednostavan izbor, najbolji izbor"
• Vrsta: Hibrid “00”
• Dužina vegetacije: Srednje rana
• Postotak ulja: 44.8%
• Apsolutna masa: 5,4 g
• Nizak sadržaj glukozinolata: 12,1 umol/g
• Visok sadržaj bjelančevina: 16,8 %