Uspješno održan dan polja u Lovasu!

Dan polja Bc strnih žitarica za istočnu Hrvatsku koji se već tradicionalno održava u Lovasu ovoga je proljeća dugo bio pod znakom pitanja. Na kraju smo se ipak odlučili zasukati rukave te dan polja u Lovasu održati.

Ostali smo ugodno iznenađeni posjećenošću, moglo se primijetiti da su ljudima nedostajali ovakvi skupovi, prilike da izmjene iskustva, da čuju novosti u ponudi ili da jednostavno samo popričaju i druže se kao nekada.

Ovoga puta nije bilo okupljanja i stručnih predavanja u „Domu kulture“ u Lovasu već su sve aktivnosti održane na otvorenom. Uz stručno predstavljanje Predstojnika zavoda za strne žitarice Bc Instituta dr.sc. Marka Maričevića  250-ak posjetitelja obišlo je pokusno polje Bc strnih žitarica te se kasnije skupilo u obližnjoj sjenici naših domaćina na zajedničkom ručku.

Uz već provjerene sorte iz ponude na pokusnom polju posjetitelji su imali priliku upoznati i najnovije Bc sorte ozime pšenice: BC SENZACIJU i BC VLATKU te dva nova tritikala: BC TRENK i BC ZMAJ.

Bilo je posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, novinara s televizija i tiskovina, radija te web portala.

Zahvaljujemo se domaćinima iz tvrtke Arator d.o.o. i tvrtke Agro-Tovarnik d.o.o. na prijemu, gostima na dolasku te se vidimo nekom drugom prilikom!

 

Da bi bar malo osjetili kako je bilo jučer u Lovasu, za vas smo složili fotogaleriju.

Srdačan pozdrav,

Vaš Bc Institut.

Arrow
Arrow
Slider
Posted in .