Središnji Dan polja kukuruza

Dana 17. rujna 2019. godine održan je još jedan tradicionalni Dan polja Bc hibrida kukuruza u Rugvici na kojem je prisustvovalo oko 250 gostiju iz Hrvatske i inozemstva. Nakon pozdravnih riječi  predsjednika Uprave Bc Instituta, dr. sc. Ivice Ikića te predstojnika Zavoda za kukuruz, mr. sc. Zdravka Kozića započeo je stručni dio.

Predavanje vezano za nove hibride kukuruza Bc Instituta održao je oplemenjivač  dr. sc. Mirko Jukić koji je predstavio nove Bc hibride kukuruza : AGRAM, PANON, TESLA, INSTRUKTOR, BC415, BC482, MAJSTOR, BC526 i BC601. Sve redom moderne hibride za intenzivnu proizvodnju zrna s pojačanom kvalitetom. Navedeni hibridi u dosadašnjim su se pokusima pokazali superiorni su odnosu na standarde te su kao takvi daju zalog za svijetlu budućnost tvrtke.

Sljedeću prezentaciju održao je Marko Maričević, mag. ing., predstojnik Zavoda za strne žitarice i krmno bilje. U izlaganju, prisutni su mogli čuti sve o aktualnom sortimentu strnih žitarica kao i o planovima Zavoda za budućnost. Na kraju je spomenuto da Bc strne žitarice bilježe kontinuirani rast udjela na tržištu što i nije iznenađenje budući da u raznim pokusima postavljenim od strane nezavisnih tijela u jakoj konkurenciji redovito zauzimaju vodeća mjesta po urodu i kvaliteti zrna.

Bc Institut je gostima i ove godine pripremio jedno veliko iznenađenje. Za razliku od Bc Agronauta, mobilne aplikacije koji je lani lansirana u svijet poljoprivrede, nova kreacija Bc je namijenjena je ljudskoj prehrani.

Čast da predstavi novi brend  IZIDOR imala je kolegica iz marketinga, dipl. oec. Dijana Golubić koja je naglasila da je riječ o suvremenom brendu vrhunskih kukuruznih proizvoda. Predstavila je i dva nova proizvoda, kukuruzno brašno od 1 kg  te palentu od 500 g koje su prisutni dobili na poklon uz prikladne brendirane platnene vrećice te keramičku zdjelicu branda IZIDOR.  Izidor je nova brend marka koja bi se sljedeće godine trebala pojaviti na Hrvatskom tržištu s određenim brojem proizvoda, a ideja je da naš najkvalitetniji kukuruz pretvorimo u vrhunsku namirnicu, i ponudimo ga našim potrošačima.

Nakon predavanja, proizvođači su imali priliku pogledati i demonstracijski pokus s hibridima kukuruza te sa sojom; kroz polje kukuruza okupljene je predvodio dr. sc. Ivica Buhiniček, oplemenjivač kukuruza, a kroz polje soje Tomislav Ivanušić, dipl. ing. Predstavljene su sorte soje: Ascasubi, Bahia i Pedro, te najnovija Amma koja će se na tržištu pojaviti iduće godine. Na kraju obilaska pokusa svi su se okupili na ručku na otvorenom.

Na kraju obilaska pokusa svi uživali u degustaciji novih IZIDOR proizvoda te nastavili druženje uz ručak na otvorenom.

Zahvaljujemo svima na dolasku.

Do sljedeće prilike,

lijep pozdrav!

Fotogalerija:

Arrow
Arrow
Slider

 

Posted in .