Središnji „Dan polja BC strnih žitarica“

Predsjednik Uprave Bc Instituta dr. sc. Ivica Ikić – Uvodne riječi

Prelijep, ne tako vruć sunčan dan i odlična posjeta na središnjem Danu polja BC strnih žitarica. Dvjestotinjak gostiju skupilo se ovog utorka ispred našeg sjedišta u Dugoselskoj 7 u Rugvici.

Lijepo je bilo ponovo se okupiti bez ikakvih epidemioloških ograničenja.

Dan polja započeo je kratkim obraćanjem našeg predsjednika Uprave dr.sc. Ivice Ikića.

Na početku svog obraćanja zahvalio se svima na dolasku, posebno partnerima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Kosova, Albanije i Moldavije koji su prevalili velik put da budu s nama.

Ponosno je istaknuo kako Bc Institut ove godine obilježava obljetnicu od 125 godina kontinuiranog rada i poslovanja te 75 godina rada na opemenjivanju i stvaranju novih kultivara.

„Trajni cilj Bc Instituta je stvaranje novih modernih genotipova i proizvodnja sjemena, a osnova i temelj nam je partnerski odnos sa svim partnerima, distributerima, proizvođačima sjemena, pokusarima i poljoprivrednim proizvođačima, na taj način i poboljšanje poljoprivredne proizvodnje i gospodarstva uopće“, naglasio je g, Ikić.

Pohvalio se i da je Bc Institut, unatoč krizi, ostvario svoje poslovne ciljeve te se još bavio investicijama, ulagao u nove objekte, silosne i skladišne kapacitete, opremu za doradu sjemena, za specijaliziranu, mehanizaciju za proizvodnju sjemena. Sve to, vlastitim sredstvima.

Najavio je i da će naša soja PEDRO ove godine najvjerojatnije uzeti laskavi epitet najprodavanije sorte soje u Hrvatskoj.

Nakon predsjednika, riječ su još imali direktor sektora sjemenarstva Kristijan Puškarić, dipl.ing.agr. i direktorica komercijale dr.sc. Katarina Jukić.

Direktor sektora marketinga Đuro Lukić, dipl.ing.agr. te dr.sc. Marko Maričević proveli su okupljene kroz pokus strnih žitarica gdje su svi prisutni mogli vidjeti aktualnu ponudu Bc Instituta.

Uz svima znane i najzastupljenije BC Anicu i BC Opsesiju dr.sc. Maričević posebno je predstavio nove, izuzetno perspektivne sorte pšenice BC Senzaciju, BC Vlatku i BC Premiju.

Na pokusnom polju bila je izložena i nova mehanizaciju nabavljena od Novocommerca putem EU projekta.

Novo nabavljena mehanizacija putem EU projekta

Dan polja nastavio se uz svečani ručak.

Nadamo se još ljepšem i uspješnijem „Danu polja“ dogodine te se zahvaljujemo svim posjetiteljima i prijateljima na odazivu i lijepom druženju.

 

Pogledajte i fotogaleriju koju smo za vas pripremili.

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider
Posted in .