Posjet delegacije iz Rumunjske

Dana 12. 3.2019. Bc Institut, d.d. posjetila je delegacija poljoprivrednika iz Rumunjske. Delegaciju je činilo 20-ak poljoprivrednih proizvođača i distributera koji su u organizaciji firme PRP Technologies iz Francuske (http://www.prp-technologies.eu/en) i distributera njihovih proizvoda za Hrvatsku firme  Stocton d.o.o. (http://www.stockton.hr/) obilazili Sloveniju i Hrvatsku kako bi se upoznali sa korisnicima PRP SOL proizvoda.

Naš direktor marketinga Đuro Lukić  dipl. ing. agr., pozdravio je goste i kroz uvodne riječi proveo ih kroz bogatu povijest, dinamičnu sadašnjost i svijetlu budućnost Bc Instituta. Gospodin Đuro je predstavio i sjemenski program Bc Instituta s posebnim naglaskom na hibride kukuruza sukladno iskazanom zanimanju. Poljoprivrednici i distributeri pokazali su veliko zanimanje za hibrid BC323 te primjenu agrotehnike za ostvarenje tako visokih uroda.

U nastavku je voditelj proizvodne jedinice Bc Instiuta Tomislav Ivanušić, dipl. ing. agr. informirao posjetitelje o iskustvima primjene PRP SOL biološkog stimulatora tla. Kolege iz Rumunjske imali su mnoga pitanja glede primjene optimalne agrotehnike u ratarskoj proizvodnji, naših iskustava sa PRP SOL te poneko pitanje glede legislative u sjemenskoj proizvodnji, ekološkoj proizvodnji i poticajima u poljoprivredi.

Posjet je bio vrlo zanimljiv i koristan u izmjeni raznih iskustava te se ovim putem zahvaljujemo kolegama iz Rumunjske i organizatorima na posjetu i potičemo sve naše sadašnje i buduće partnere na što kvalitetniju suradnju.

Vaš Bc.

 

Arrow
Arrow
Posted in .