Ponuda Bc Instituta u Bosni i Hercegovini

Kliknite na objavu i pronaći ćete odgovore na najvažnija pitanja vezana za proizvode Bc Instituta u Bosni i Hercegovini.

Zašto odabrati proizvode Bc Instituta?

Zato što smo jedna od vodećih sjemenarskih tvrtki u regiji više od 120 godina. S vlastitim hibridima i sortama opravdavamo Vaše povjerenje intenzivno već oko 70 godina, prateći najnovije trendove u genetici bez genetskih modifikacija (NO GMO). Dugogodišnja tradicija, prvi hibridi uopće kreirani na ovim prostorima, stvaranje novih i rodnih hibrida, kreiranih i prilagođenih za naše proizvodne uvjete je ono što našim sortama i hibridima donosi prednost u odnosu na konkurenciju. U ishrani životinja može se reći da su naši hibridi nezamjenjivi, s njima imate manji utrošak hrane, bolji prirast, kvalitetan konačni proizvod, a svakako i zdraviju životinju.

Što Vam nudimo za proljetnu sjetvu 2021. godine?

SJEME KUKURUZA

Nudimo Vam prije svega visokokvalitetno sjeme hibrida kukuruza. Hibridi koje ste u prethodnim godinama najviše sijali su:

  • PAJDAŠ (FAO 490), kojeg ako posijete možete očekivati dobre prinose veoma kvalitetnog crvenog zrna, koje nema niti jedan drugi hibrid na tržištu.
  • BC572 (FAO 500), kod kojeg su oplemenjivači uspjeli da pomire visok prinos i izuzetnu kvalitetu zrna pa sjetvom ovog hibrida nemate koristi samo Vi, nego i životinje na Vašoj farmi.
  • BC418B (FAO 460), je hibrid za stabilnu proizvodnju, koji dobro podnosi i nešto gušće sklopove.
  • BC408B (FAO 480), karakteriziraju ga dobri rezultati u skromnijim uvjetima proizvodnje.
  • BC344 (FAO 300), kojeg preporučujemo za raniju sjetvu te
  • KLIPAN (FAO 550), hibrid odličnog prinosa klipa i zrna.

PAJDAŠ – DESETI PUT NAJPRODAVANIJI HIBRID U REPUBLICI HRVATSKOJ!

Od novije genetike u BiH Vam možemo ponuditi:

  • BC323 (FAO 330), moderan, intenzivan hibrid od kojeg možete očekivati rekordne urode i veoma brzo otpuštanje vlage pa samim time i izbjeći velike troškove sušenja.
  • BC424 (FAO 460), hibrid s velikim potencijalom rodnosti koji se odlično snalazi u sušnim uvjetima.
  • BC525 (FAO 510), izuzetan hibrid, adaptibilan na različite uvjete proizvodnje, odlikuje ga lagano kombajniranje i lagana berba, preporuka bez greške.

U ponudi imamo i hibride za ljudsku upotrebu: BC462 s žutim i BC38W s bijelim zrnom. Dok za visokokvalitetnu silažu predlažemo „Kralja silaže“ BC678 te hibride Riđan, Dugi, Klipan i BC418B.

Kompletnu ponudu hibrida kukuruza pogledajte u našem katalogu, a ovdje rezultate odvaga u Bosni i Hercegovini iz 2020. godine.

 

 

SJEME SOJE

Od prošle godine u Bosni i Hercegovini u mogućnosti smo Vam ponuditi novu sortu soje BAHIA, srednje rane grupe dozrijevanja (0-1) s najvećim urodima i preko 5 t/ha. Odlika ove sorte je da u zriobi potpuno odbaci listove čime je olakšana žetva, te da ju u ishrani odraslih kategorija životinja ne treba termički obrađivati. Zbog svoje ranozrelosti imamo pozitivna iskustva i u postrnoj sjetvi. Od BAHIE možete očekivati mnogo više od konkurentskih sorti što pokazuje sve veća potražnja za ovom sortom soje. Više u katalogu soje.

 

Gdje se možete obratiti za dodatne informacije?

Za sve informacije o sortimentu i ogledima obratite se našoj tvrtki u BiH:

Bc Sjeme d.o.o. Orašje, 14. ulica b.b., 76270 Orašje, BiH

e. bc.sjeme@tel.net.ba

Damir Mišetić – Direktor +387 63 436 330

Siniša Srdić – Promotor +387 63 285 526

Za sve informacije o ponudi i cijenama obratite se našim uvoznicima u BiH:

Poljoprivrednik d.o.o. Derventa,  Polje b.b., 74 400 Derventa, BiH

Dalibor.Cvijanovic@poljoprivrednik.eu

Dalibor Cvijanović – Komercijalist +387 66 828 734

Agropest d.o.o. Gračanica, Grabovac b.b., 75320 Gračanica, BiH

e. agropest1995@hotmail.com

Omer Ahmetović – Direktor +387 61 286 918

Posted in .