Po deseti put Pajdaš!

U četvrtak, 12. studenog u Osijeku, održao se 13. međunarodni kongres “Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstva” u organizaciji Hrvatskog agronomskog društva i Europskog udruženja sjemenara (ESA). Po prvi put kongres postao viralan, direktno je mogao biti praćen preko interneta putem Zoom aplikacije.

Prestižnu nagradu „Zlatno zrno“ za najprodavaniji hibrid kukuruza u Republici Hrvatskoj ponovo je osvojio “Pajdaš”, što mu je ujedno jubilarno, već deseto takvo priznanje. Nagradu je od doc.dr.sc. Krunoslava Dugalića, ravnatelja Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, domaćina 13. međunarodnog kongresa “Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo” u ime Bc Instituta, primio direktor sjemenarstva dipl. ing. agr. Kristijan Puškarić.

U obrazloženju priznanja stoji kako je u prošloj sezoni, 2019/20. deklarirano 443.256,80 kg hibrida Pajdaš od ukupno deklariranih 3.420.111,35 kg sjemena kukuruza za hrvatsko tržište, što je udio od 13 posto.

Zahvalivši na nagradi te ujedno čestitavši i pobjedniku u kategoriji soje pri dodjeli je rekao:

Ako me sjećanje dobro služi, ovo je već deseti put da je Pajdaš dobitnik tog priznanja kao najrašireniji hibrid kukuruza u Hrvatskoj, što je izuzetno velika čast, ali ne samo nama nego i kolegama s osječkog Instituta koji su pokazali dominaciju u sortimentu soje.

Danas je blagdan za hrvatsko sjemenarstvo, koliko god to nekom zvučalo bombastično, jer još jedanput pokazujemo da vrijedimo, da smo konkurentni i da imamo proizvode koje tržište prepoznaje i prihvaća te se nadamo da će tako ostati i u budućnosti. 

Pajdaš je svih ovih godina hibrid broj 1 na tržištu, ima jedinstven imidž kojega krasi prilagodljivost svim agroekološkim uvjetima, stabilnost i standard u rezultatima svake godine te kvaliteta zrna i “njegove famozne boje”.

Dobitnici nagrade „Zlatno sjeme“ za 2019/20. godinu: Poljoprivredni Institut Osijek, Bc Institut, d.d.,  Zagreb

fotografija: Renata Prusina – Agroklub

Posted in .