Održan središnji “Dan polja BC hibrida kukuruza”

Uvodna riječ predsjednika Uprave dr. sc. Ivice Ikića ispred upravne zgrada Bc Instituta u Rugvici

U utorak, 21. rujna 2021. godine u našem sjedištu u Rugvici održan je centralni „Dan polja BC hibrida kukuruza i sorti soje”. Ovogodišnji „Dan polja“ pamtit ćemo ponajprije po velikom broju gostiju te dugo očekivanoj prilici za druženjem s našim cjenjenim poljoprivrednicima, kupcima i partnerima.

Manifestaciju je po običaju otvorio naš direktor marketinga, dipl. ing. agr. Đuro Lukić.

Srdačno pozdravivši te zaželjevši dobrodošlicu riječ je predao predsjedniku Uprave Bc Instituta dr. sc. Ivici Ikiću.

Predsjednik Uprave je, zahvalivši prvo svima na dolasku, ukratko prokomentirao ovu iznimno izazovnu poslovnu godinu. Godinu koja je počela izvrsno, s rekordnim prinosima strnih žitarica da bi drugi dio godine obilježile ekstremne vrućine i suša što je nepovoljno utjecalo na uzgoj kukuruza i soje.

Osvrnuo se potom i na hvale vrijedne rezultate porasta prodaje i prihoda Bc Instituta u protekloj godini kako u Hrvatskoj tako i na inozemnim tržištima.

Nakon predsjednika Uprave okupljenima su se obratili: direktorica komercijale dr. sc. Katarina Jukić, pročelnik Zavoda za kukuruz dr. sc. Mirko Jukić te naša posebna gošća doc. dr. sc.​ Jelena Đugum, ravnateljica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva.

S lijeva na desno: doc. dr. sc. Jelena Đugum, dr. sc. Ivica Ikić, dipl. ing. agr. Đuro Lukić, dr. sc. Katarina Jukić, dr. sc. Mirko Jukić

 

Posebno bi se na dolasku zahvalili i dekanu Agronomskog fakulteta dr.sc. Zoranu Grgiću, pročelniku Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo mr. sc. Josipu Kraljičkoviću, kao i poslovnim partnerima iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Albanije te brojnim drugim uzvanicima kao i poljoprivrednim proizvođačima te predstavnicima medija.

Nakon završetka ovog službenijeg dijela priredbe dvjestotinjak okupljenih uputilo se prema obližnjem pokusnom polju. Kroz uzorno uređen demonstracijski pokus BC hibrida kukuruza posjetitelje je proveo dr. sc. Jukić, pokazavši im već nadaleko poznate hibride PAJDAŠ i BC572, ali  i one nove, AGRAMA, BC323, BC415, INSTRUKTORA, MAJSTORA… nasljednike ranije spomenutih legendarnih hibrida.

Okupljeni na pokaznom polju BC hibrida kukuruza u Rugvici

O sortama soje BC Instituta više smo mogli čuti od direktora Lukića. Naglasio je, kako i u ovoj, po soju nepovoljnoj godini, BC sorte soje ostvaruju značajno bolje rezultate od konkurencije. Ne čudi stoga ni učestali rast potražnje ovih iznimno kvalitetnih sorata soje, posebice sorti PEDRO, BAHIA, ASCASUBI i AMMA.

U dobrom raspoloženju, uz ugodno vrijeme druženje smo nastavili do kasnih popodnevnih sati u obližnjem restoranu.

Za kraj, za vas smo pripremili i jednu kraću fotoreportažu s manifestacije.

Hvala svima na dolasku, vidimo se dogodine, nadamo se u još većem broju!

Vaš BC.

Arrow
Arrow
Slider
Posted in .