“Instrukcije” u Starom Topolju

U utorak, 1. listopada 2019. godine na pokusnom polju obitelji Perković u Starom Topolju održao se Dan polja BC hibrida kukuruza Brodsko-posavske županije.

 

Kako to obično biva u ovo doba godine, kad je lijepo vrijeme, poljoprivrednici su najčešće u polju. Skida se soja i kukuruz, siju se žitarice, ali i odvoji malo vremena pa dođe do pokusnog polja tvrtke Lug d.o.o. i posjeti “Dan polja” Bc hibrida kukuruza.

Tako je bilo i ovaj put, pedesetak gostiju nazočilo je jučerašnjoj berbi i vaganju.

Predstavljeno je pokusno polje s 26 BC hibrida kukuruza, od kojih 10-ak novih te obavljena vršidba i vaganje. Rezultati su bili jako dobri, u prosjeku nešto većem od 11,8 t/ha.

Najviši urod u pokusu imao je naš novi hibrid INSTRUKTOR s urodom od 13,741 t/ha suhog zrna. Zanimljivo je kako je pobijedio hibrid koji osim što ima izniman potencijal uroda ima i prepoznatljivu BC kvalitetu zrna što je dokaz da su naši stručnjaci stvorili hibrid koji će mnogi u godinama koje dolaze željeti zasijati na svojim njivama. Drugo mjesto zauzeo je već dobro poznati hibrid BC424 s urodom od  13,560 t/ha, a treće još jedan od novih BC415 s urodom od 12,759 t/ha.

 

 

 

 

Rezultati pokusa:

 

U vrlo izjednačenim rezultatima moglo se primijetiti  i da novi hibridi u pravilu postižu za tonu po hektaru veće urode od starijih hibrida.

Zahvaljujemo se našim dugogodišnjim suradnicima i prijateljima, obitelji Perković na gostoprimstvu i uzorno uređenom i odrađenom pokusu.

Slike govore više od riječi tako da više o “Instrukcijama” u Starom Topolju saznajte u fotogaleriji ispod.

Arrow
Arrow

 

Posted in .