Dan polja u prelijepom Lovasu

U utorak, 4. lipnja 2019. u suradnji s tvrtkama Agro-Tovarnik d.o.o. i Arator d.o.o., Bc Institut je organizirao najveći ovogodišnji „Dan polja BC strnih žitarica“ u istočnoj Hrvatskoj. Usprkos najavi loših vremenskih prilika, vrijeme nas je ipak poslužilo i omogućilo da sve protekne po planu.

Okupljanje je održano u „Domu kulture“ u Lovasu, gdje su posjetioci imali priliku okrijepiti se i poslušati govor dobrodošlice domaćina Miroslava Kneževića, dipl. ing. agr.,direktora Agro-Tovarnika d.o.o.,  predsjednika Uprave Bc Instituta dr.sc. Ivice Ikića i načelnice općine Lovas, gđe. Tanje Cirbe, dipl. ing.

Nakon toga, kratka izlaganja o ponudi i novitetima vezana uz Bc strne žitarice održali su dr.sc. Katarina Jukić te direktor sjemenarstva Kristijan Puškarića, dipl. ing. agr.

Dobro upoznati s asortimanom Bc Instituta svi zajedno uputili smo se prema lijepo uređenom pokusnom polju u kojem su okupljeni imali priliku vidjeti neke već poznate sorte strnih žitarica, ali isto tako i novitete iz Bc Instituta.

Zbog velike količine padalina u svibnju (cca 200 l) vegetacija ove godine kasni tako da nije za očekivati žetvu prije 1 srpnja. Jaki vjetar i obilne padaline nisu puno utjecali na izgled polja, zdravlje žitarica i cjelokupan dojam.

Program oplemenjivanja strnih žitarica u Bc Institutu na pokusnom polju predstavio je Marko Maričević, mag. ing. rekavši kako je Bc Institut jedinstven po činjenici da u svojoj ponudi ima sve strne žitarice , prvenstveno ozimu pšenicu, ozimi ječam, ozimi tritikale, ozimu zob i ozimi pravi pir, što je upotpunjeno i sa ponudom jarih kultura (pšenica, ječam, zob).

Također je predstavio i dvije nove sorte pšenice BC Snašu i Bc Zoricu te novi, vrlo perspektivni tritikale pod kodnim imenom BC1535/16.

Druženje se nakon tog nastavilo u obližnjoj sjenici u vlasništvu tvrtke Agro-Tovarnik d.o.o. gdje se uz delicije s roštilja i nezaobilazne tamburaše i završio još jedan uspješan Dan polja BC strnih žitarica.

Kao i uvijek, uživali smo.

Hvala domaćinima na prijemu, gostima na dolasku i vidimo se nekom slijedećom prilikom!

Srdačan pozdrav,

Vaš Bc Institut.

 

Da bi dobili što bolji dojam, kako je to bilo u Lovasu, za vas smo složili fotogaleriju.

Uživajte!

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Posted in .