Dan polja kukuruza u Rugvici!

Dana 14.09.2017. održan je još jedan tradicionalni dan polja kukuruza Bc Instituta d.d. u Rugvici na kojem je prisustvovalo preko 200 gostiju iz Hrvatske I inozemstva. Stručno predavanje održao je dr.sc. Mirko Jukić gdje je predstavio komercijalne hibride kukuruza BC323, Thriller, Alibi, BC406, BC424 i BC525 kao hibride koji imaju odlične prinose zrna u kišnim godinama povoljnim za uzgoj kukuruza, kao što su bile 2014. I 2016.,ali isto tako imaju dobre prinose u sušnim godinama kao što su bile 2015. I 2017. Osim ovih komercijalnih hibrida, predstavljena su i  3 nova hibrida kukuruza TRIO, INSTRUKTOR i BC415 koji će se sljedeće godine nalaziti u mreži makropokusa kako u RH, tako i u inozemstvu. Navedeni hibridi također imaju dodatnu vrijednost zbog izražene tolerantnosti na stresne uvjete proizvodnje, kao što je suša.

Dr. sc. Katarina Jukić je u kratkoj prezentaciji predstavila i našu ponudu BC strnih žitarica za predstojeću sjetvu.

Na kraju stručnog dijela predavanja, dipl.ing. Đuro Lukić je prikazao rezultate makropokusa s BC hibridima kukuruza iz 2016. godine.

Nakon predavanja, proizvođači su imali priliku pogledati i demonstracijski pokus s ukupno 54 hibrida kukuruza, gdje su se nalazili hibridi kukuruza od FAO grupe 200 do FAO grupe 700, koji predstavljaju ukupnu paletu komercijalnih hibrida od onih nešto starijih do najnovijih kreacija našeg oplemenjivačkog tima.

Kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji koju smo za Vas pripremili.

Posted in .