Centralni dan polja strnih žitarica!

U utorak, 11. lipnja 2019. održan je središnji „Dan polja strnih žitarica“ Bc Instituta, d.d. u sjedištu tvrtke u Rugvici.

Čast da otvori skup i pozdravi prepunu veliku dvoranu imao je predsjednik Uprave Bc Instituta dr. sc. Ivica Ikić koji je u nekoliko kratkih crta predstavio strategiju i viziju budućnosti razvoja segmenta strnih žitarica u Bc Institutu.

Zašto baš izabrati Bc sjeme za svoje njive, u efektnoj prezentaciji predstavio je direktor sjemenarstva dipl. ing. Kristijan Puškarić. Kratka izlaganja imali su i dr. sc. Katarina Jukić te mag. ing. Marko Maričević, voditelj Zavoda za strne žitarice, koji je goste nešto kasnije proveo i kroz pokusno polje.

 

 

Unatoč velikoj vrućini, okupljenima nije bilo nimalo teško otići do obližnjeg pokaznog polja te iz prve ruke pregledati cjelokupni asortiman Bc strnih žitarica. U pregledu polja mogli su vidjeti i poneke novitete, kao što su nove pšenice BC Snaša i BC Zorica te dva nova tritikala još pod kodnim imenima, ali s izvrsnim potencijalom rodnosti što smo mogli od mag. Maričevića i čuti uz podatak da je u komisiji jedan od njih imao čak 30% veći urod od standarda.

Kako i dolikuje okupljeni su ugodan dan zaokružili na ručku u ugodnom druženju u obližnjem restoranu.

Zahvaljujemo se gostima na dolasku. Sretno u proizvodnji!

Do nove prilike za druženjem,

srdačan pozdrav!

Fotoprilog:

Arrow
Arrow
Posted in .