Svaki izazov je nova prilika

 

Iako je trenutno stanje u svijetu i državi utjecalo na mjesto održavanja cjelodnevnog radnog sastanka, nije utjecalo na pozitivnu i produktivnu atmosferu u prostorijama Bc Instituta.

Tradicionalno okupljanje članova Bc Instituta započelo je marljivim radom, a završilo ugodnim druženjem uz burgere!

Kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji ispod.

Arrow
Arrow
Slider

Ukupni pobjednik je…

Došli smo do kraja našeg prvog foto natječaja. Predstoji nam samo još proglasiti ukupnog pobjednika, za koga smo kao nagradu osigurali 1500 kuna na poklon kartici Zagrebačke banke te prikladnu plaketu.

Kako smo odabrali ukupnog pobjednika?

U obzir smo uzeli kvalitetu, kvantitetu, kreativnost, raznovrsnost i predanost.

Pobjednik je osoba koja nas je iz tjedna u tjedan oduševljavala svojim fotografijama. Poslala nam uvjerljivo najviše fotografija, raznih tema i motiva.

Izrazito nam je zadovoljstvo za pobjednika foto-natječaja „Priroda u 1000 boja“ proglasiti gospodina Želimira Hrvatića iz Đurđevaca.

Kolaž odabranih fotografija g. Hrvatića iz natječaja:

 

Plaketa:

 

Molimo sve dobitnike u tjednim natječajima koji još nisu dobili nagrade da nam se jave na marketing@bc-institut.hr

Još jedanput se srdačno zahvaljujemo svima na sudjelovanju.

Do nove prilike,

lijep pozdrav.

Imamo prve rezultate!

Počela je žetva ječma i dobili smo rezultate pokusa OPG-a Josipa Cerina iz Korođa, Vukovarsko-srijemske županije.

Rezultati su izvrsni, urodi svih naših sorata prelaze osam tona po hektaru.

Rezultati pokusa ječma na OPG-u Cerin Josipa iz Korođa
Površina vaganja: 1416 m/2
sorta vlaga hektolitar odvaga prinos t/ha na 13% vlage
BC Bosut 10,6 69,8 1140 8,27
BC Gospodar 10,2 67,7 1195 8,71
Favorit 10,3 65,1 1140 8,30
BC Srećko 9,7 64,4 1220 8,94
BC Vedran 10,1 65,3 1145 8,35

Čestitamo!

 

Dobitnici ovoga tjedna!

Ovoga puta odlučili smo se za fotografije polja različitih kultura po različitim vremenskim uvjetima.

Nagrađene fotografije ovoga tjedna su:

  1. Josip Mihić – BC Anica

2. Maja Špehar – Zlatna Posavina

3. Ivan Kokanović – Pedro

Nadamo se da ste se zabavili, mi sigurno jesmo. Bilo je prekrasnih fotografija, zaista smo uživali. Neke smo nevoljko morali propustiti nagraditi jer je nagrađenih u svakom tjednu moglo biti samo tri.

Ideja nam je napraviti jedan plakat sa svim fotografijama koje su bile u natječaju kojima bi nagradili sve koji su sudjelovali. Stavit ćemo ideju na našu facebook stranicu na glasanje pa ako vam se ideja svidi….

 

Idućeg tjedna objavljujemo i ukupnog pobjednika. Budite i dalje uz nas.

Do iduće prilike,

lijep pozdrav!

Vaš Bc.

Vedri dan polja na kiši

Više od 200 poljoprivrednika i gostiju, koliko je sudjelovalo na jučerašnjem Danu polja u Rugvici pokazalo je koliko su poljoprivrednicima nedostajali skupovi na kojima mogu čuti novosti iz ponude, razmijeniti iskustva i družiti se. Bilo je iznimno zanimljivo, dodatnu neizvjesnost napravilo nam je nepredvidivo vrijeme. Plan A  je bio održati „Dan polja“ u potpunosti na otvorenom, ali kako nam to kiša nije dozvolila napravili smo kombinaciju B i C plana. Kako to samo ime našeg Bc Instituta i nalaže.

Kiša nas je potjerala u veliku dvoranu gdje se u uvodnom govoru predsjednik Uprave Bc Instituta dr.sc. Ivica Ikić osvrnuo na iskušenja i poslovanje tvrtke u ovom vrlo zahtjevnom periodu zahvaćenom korona virusom te iskazao zadovoljstvo rezultatima poslovanja, odnosno rastom izvoza kukuruza od čak 45% te rastom ukupnih prihoda za 18%. Osvrnuo se i na važnost domaćeg sjemenarstva te kazao kako sjemenarstvo mora biti prepoznato kao strateški interes svake države, pa tako i Hrvatske.

Nakon predsjednika Uprave čast nam je bila poslušati i državnog tajnika iz Ministarstva poljoprivrede Tugomira Majdaka, dipl.ing koji je na tu temu imao podosta za reći. Istaknuo je važnost samodostatnosti u strateškim proizvodima na koju nas je ova kriza posebno upozorila. Predstavio je i set mjera koje ministarstvo priprema kao pomoć poljoprivrednicima.

S optimizmom smo tako došli i do dijela gdje je direktor sjemenarstva Bc instituta Kristijan Puškarić u vrlo interesantnoj prezentaciji prisutnima predstavio Bc ponudu strnih žitarica te opći smjer i viziju Bc Instituta za budućnost.

Nakon toga smo se, svi zajedno, uputili prema pokusnom polju nedaleko od upravne zgrade. Ni jaka kiša nije nas pokolebala pa smo pod kišobranima obišli izniman pokus te poslušali predstavljanje sorata od strane predstojnika Zavoda za strne žitarice Bc Instituta dr.sc. Marka Maričevića.

Druženje je nastavljeno uz ručak u obližnjem restoranu.

Posebno bi se zahvalili na dolasku državnom tajniku, g. Tugomiru Majdaku, dekanu fakulteta prof.dr.sc. Zoranu Grgiću, ekipi „Plodova zemlje“ s HTV-a na čelu s glavnim urednikom Vlatkom Grgurićem, našim partnerima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova te naravno svima ostalima koji su svojim dolaskom uveličali ovu priredbu.

Puno sreće svima u žetvi!

Fotogalerija:

Arrow
Arrow
Slider

Ovotjedni dobitnici su…

Ovoga tjedna dobili smo od vas najviše fotografija do sada što nas posebno veseli.

Svaka je imala neku svoju priču i na svoj način bila posebna. Izabrati nam stvarno nije bilo lako.

Pa da proglasimo po nama najbolje fotografije ovoga tjedna.

 

3. mjesto –  Željkica Kruhin – Prikraj, Dugo Selo

Fotografija: BC Goran

Odličan usjev BC Gorana u kombinaciji s prelijepom Željkicom, vrsnom poljoprivrednicom, našom dugogodišnjom pokusarkom koja često bilježi i najbolje rezultate po urodima. Čestitke, nadamo se da se vidimo na sutrašnjem Danu polja u Rugvici.

 

  1. mjesto – Jasmin Budinski – Ilača

Fotografija: Malo svega

Od niza prekrasnih fotografija koje smo dobili od g. Budinskog odlučili smo se za ovu. Baš kako naziv fotografije kaže, za malo svega. Hvala Jasmine, nagrada stiže.

I na kraju, prvo mjesto ovoga tjedna pripalo je g. Josipu Mihiću za ovu vrlo dramatičnu fotografiju izvrsnog usjeva pšenice u borbi s vremenskim neprilikama.

 

  1. mjesto – Josip Mihić – Gudinci

Fotografija:

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju, pred nama je još samo jedan tjedan foto natječaja “Priroda u 1000 boja”. Zato uzmite fotoaparate (mobitele) u ruke, dajte mašti na volju, zabavite se i fotografirajte. Vaše kreacije šaljite nam na marketing@bc-institut.hr

Nagrade vaš čekaju. Uz fotografije vas molimo da napišete vaše ime i prezime, adresu i mjesto stanovanja te naziv fotografije.

 

Do idućeg tjedna,

srdačan pozdrav!

 

Uspješno održan dan polja u Lovasu!

Dan polja Bc strnih žitarica za istočnu Hrvatsku koji se već tradicionalno održava u Lovasu ovoga je proljeća dugo bio pod znakom pitanja. Na kraju smo se ipak odlučili zasukati rukave te dan polja u Lovasu održati.

Ostali smo ugodno iznenađeni posjećenošću, moglo se primijetiti da su ljudima nedostajali ovakvi skupovi, prilike da izmjene iskustva, da čuju novosti u ponudi ili da jednostavno samo popričaju i druže se kao nekada.

Ovoga puta nije bilo okupljanja i stručnih predavanja u „Domu kulture“ u Lovasu već su sve aktivnosti održane na otvorenom. Uz stručno predstavljanje Predstojnika zavoda za strne žitarice Bc Instituta dr.sc. Marka Maričevića  250-ak posjetitelja obišlo je pokusno polje Bc strnih žitarica te se kasnije skupilo u obližnjoj sjenici naših domaćina na zajedničkom ručku.

Uz već provjerene sorte iz ponude na pokusnom polju posjetitelji su imali priliku upoznati i najnovije Bc sorte ozime pšenice: BC SENZACIJU i BC VLATKU te dva nova tritikala: BC TRENK i BC ZMAJ.

Bilo je posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, novinara s televizija i tiskovina, radija te web portala.

Zahvaljujemo se domaćinima iz tvrtke Arator d.o.o. i tvrtke Agro-Tovarnik d.o.o. na prijemu, gostima na dolasku te se vidimo nekom drugom prilikom!

 

Da bi bar malo osjetili kako je bilo jučer u Lovasu, za vas smo složili fotogaleriju.

Srdačan pozdrav,

Vaš Bc Institut.

Arrow
Arrow
Slider

Nagrađene fotografije – drugi tjedan!

Pozdrav i zahvale svima koji su poslali svoje fotografije te tako sudjelovali u drugom tjednu foto natječaja „Priroda u 1000 boja“.

Sve su nam fotografije koje smo dobili jako drage, al neke ipak najdraže.

Proglašavamo ovotjedne dobitnike:

3. mjesto – Tomislav Lović

Fotografija: BC Srećko

2. mjesto – Stjepan Dečman

Fotografija: Pronađi uljeza

  1. mjesto – Miroslav Tušek

Fotografija: BC678

Ovotjedni pobjednik Miroslav Tušek iz Slatine poslao nam je preko nekoliko izvrsnih fotografija od kojih smo na kraju izabrali ovu. Prekrasan kukuruz, prekrasna zemlja, prekrasno nebo i odličan kadar.

Čestitamo!

Nastavljamo i ovaj tjedan, budite kreativni, fotoaparate ili mobitele u ruke i fotografirajte!

Fotografije nam šaljite na marketing@bc-institut.hr

U e-mailu nam napišite vaše ime i prezime, adresu i mjesto stanovanja kako bi vam mogli poslati ili putem naših promotora uručiti nagrade.

Vaš Bc.

Imamo prve pobjednike foto natječaja!

Odabrati nam stvarno nije bilo lako, na kraju su presudile nijanse. Zahvaljujemo se svima na poslanim fotografijama, u svima smo uživali i svaka je na svoj način lijepa i posebna.

Proglašavamo najbolje fotografije prvog od četiri tjedna proljetnog Bc foto natječaja Priroda u 1000 boja:

3. mjesto – Luka Vučinovec

Fotografija:

 

2. mjesto – Stjepan Perić

Fotografija:

Prvi put sam posijo pajdaša, poticaj mi dala jedna snaša!

Naše pitanje je: A di je snaša od Pajdaša? 🙂


Apsolutno zasluženo, pobjednik je gospodin Hrvatić iz Đurđevaca koji nam je poslao niz fenomenalnih fotografija od kojih je naš izbor pao na ovu fotografiju.

1. mjesto – Želimir Hrvatić

Fotografija:

 

Nastavljamo i ovaj tjedan, budite kreativni, u međuvremenu se zabavite, fotografirajte i šaljite nam na marketing@bc-institut.hr

Molimo dobitnike koje nam nisu poslali adresu da nam pošalju kako bi im mogli uručite nagrade.

Dobitnike tjedne nagrade 25. svibnja 2020. nagrađujemo prslukom majicom i kapom Bc Instituta.

Pobjednik uz nagradu ulazi u uži izbor za glavnu nagradu!

Vaš Bc.

 

Susret s proizvođačima iz županije

Dana 22. svibnja u sjedištu tvrtke u Rugvici posjetilo nas je 10-ak mladih, naprednih poljoprivrednih proizvođača zagrebačke županije s pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo mr.sc. Josipom Kraljičkovićem. Na samom početku goste je pozdravio predsjednik Uprave Bc Instituta, potom su upoznati s najnovijim dostignućima (Bc hibridi i sorte) u oplemenjivanju ratarsko-industrijskog bilja od strane oplemenjivača i najistaknutijih stručnjaka Bc Instituta.

Zadatak susreta bio je porazgovarati o trenutnom stanju u poljoprivredi, problemima koji proizvođače naše županije muče te pokušati pronaći načine kako Bc Institut može pomoći u rješavanju istih. Izuzetno je važno da se s vremena na vrijeme ovako nalazimo i osluškujemo jedni druge. Na kraju krajeva, jer je to u interesu Bc Instituta, poljoprivrednih proizvođača, županije pa i Republike Hrvatske u cijelosti.

Sam susret bio je vrlo konstruktivan te su napravljeni odlični preduvjeti za poboljšanje suradnje. Već u skoro vrijeme, očekujemo novi iskorak u stvaranju još kvalitetnijih odnosa.

Hvala na posjeti, vidimo se na poljima!

Arrow
Arrow
Slider