Prvi dan polja kukuruza u Mađarskoj!

Dana 12. rujna 2017. godine održan je prvi dan polja Bc Instituta u mjestu Dalmandu, u Mađarskoj.

Nazočni su imali prilike pogledati pokus u kojima su bili zastupljeni sljedeći Bc hibridi: ALIBI, BC406, THRILLER te BC478. Pokus je bio uređen na način da je gornji dio stabljike (do klipa) bio uklonjen. Klipovi su bili otvoreni kako bi se bolje vidjela njihova fenotipska svojstva.

Prisutne je pozdravio predsjednik uprave Bc Instituta dr. Ivica Ikić, a hibride u pokusu predstavio oplemenjivač kukuruza dr. Ivica Buhiniček. Nakon predstavljanja u polju, u dvorani su održane dvije prezentacije u kojem je predstavljen Bc Institut i cijeli proizvodni program.

Iako je Bc Institut već godinama prisutan u Mađarskoj kroz razne makro i mikro pokuse te kroz proizvodnju sjemena, ovo je prvi put da Bc Institut sa 10-ak svojih hibrida kukuruza izlazi na mađarsko tržište.

Uvjereni smo da svojom kvalitetom, visinom uroda te sigurnošću koju Bc hibridi jamče i u ovim ekstremno stresnim klimatskim uvjetima, može ponuditi najbolji omjer uloženog i dobivenog, a s time i prirasti srcu svim poljoprivrednicima.

Za kraj, zahvaljujemo se našim srdačnim domaćinima na gostoprimstvu te cijenjenim proizvođačima na interesu i odazivu.

Vidimo se i dogodine!

Posted in .