NASLOVNICA / ARHIVA VIJESTI / Posjet poslovnog partnera iz Italije Bc Institutu

Posjet poslovnog partnera iz Italije Bc Institutu

U četvrtak 6. srpnja 2017. Bc Institut je posjetio Dr. Antonio Marcotullio iz tvrtke S.I.S. (Società Italiana Sementi S.p.A.) s kojom Bc Institut surađuje posljednjih nekoliko godina na više programa, a najviše na programu soje.

 

S.I.S. SocietàItalianaSementi S.p.A. osnovana je 23. kolovoza 1947. od strane Agronomskih Udruga Talijanske Federacije, kako bi vršili uslugu umnažanja određenih biljnih vrsta koje je oplemenio Institut za oplemenjivanje Bologna, razne eksperimentalne jedinice i privatne oplemenjivačke organizacije.

 

Danas je S.I.S.  vodeća talijanska kompanija za proizvodnju sjemena žitarica i ima veliku ulogu u povećanju produktivnosti i kvalitete nacionalnih oplemenjivačkih programa.

 

Suradnja S.I.S.-a i Bc instituta je obostrana zbog velike zainteresiranosti talijanskog partnera za sjemenom Bc sorte ozimog pravog pira Bc Vigor te određenih Bc hibrida kukuruza koji svojom kvalitetom i prinosom potvrđuju svoje mjesto na međunarodnim tržištima.

 

Bc Institut, u želji da hrvatskim proizvođačima ponudi najbolja rješenja glede proizvodnog programa soje ostvario je vrlo kvalitetnu suradnju s S.I.S.-om. Danas hrvatskim proizvođačima, koji žele jednu od najrodnijih i najkvalitetnijih soja sa smanjenim udjelom antinutritivnih tvari u zrnu, nudimo sorte Pedro, Ascasubi i Bahia. Sve tri sorte dobivene su tradicionalnim metodama oplemenjivanja bez GMO-a i proizvode se u Hrvatskoj pod kontrolom Bc Instituta.

 

Veselimo se budućoj suradnji s cijenjenim Talijanskim partnerom na korist hrvatskih proizvođača.

 

Vaš Bc  

Privitci: