NASLOVNICA / ARHIVA VIJESTI / ODRŽAN JOŠ JEDAN USPJEŠAN DAN POLJA BC STRNIH ŽITARICA

ODRŽAN JOŠ JEDAN USPJEŠAN DAN POLJA BC STRNIH ŽITARICA

Bc Institut održao je 13.06. još jedan uspješan dan polja Bc strnih žitarica u Rugvici. Tom prilikom mnogobrojni uzvanici imali su prilike čuti novosti u oplemenjivačkim programima Bc Instituta, nešto o zanimljivoj povijesti Bc-a, novitetima u najavljenom programu uljarica, o budućnosti koju želimo graditi s našim vjernim partnerima i prijateljima te pregledati pokusno polje svih komercijalnih sorata strnih žitarica.

Uz nove visokorodne sorte dvorednog i višerednog ječma Bc Gospodar i Bc Srećko, predstavljene su i dvije nove sorte ozimih pšenica koje se ističu svojom rodnošću i kvalitetom, a to su Bc Ljepotica i Bc Opsesija.

Nove sorte odlična su nadopuna već prihvaćenog i u praksi potvrđenog sortimenta Bc strnih žitarica koji svojom kvalitetom, prinosom i tradicijom polako, ali sigurno nalazi svoje mjesto kod sve više proizvođača. Ovom prilikom treba istaknuti Bc Goran kao najprodavaniji tritikale u regiji i pšenicu Bc Anicu kao perjanicu Bc Instituta glede kvalitete i prinosa.

Nakon prezentacije Bc sortimenta i obilaska poljskog pokusa druženje s uzvanicima i prijateljima Bc Instituta nastavilo se u obližnjem restoranu do kasnih popodnevnih sati.

Ovim putem zahvaljujemo se svima na velikom odazivu i podršci kroz uspješnih 120. godina Bc Instituta.

Neka priložene fotografije kažu više od riječi.

Vaš Bc

Privitci: