NASLOVNICA / ARHIVA VIJESTI

ODRŽAN JOŠ JEDAN USPJEŠAN DAN POLJA BC STRNIH ŽITARICA

ODRŽAN JOŠ JEDAN USPJEŠAN DAN POLJA BC STRNIH ŽITARICA

Bc Institut održao je 13.06. još jedan uspješan dan polja Bc strnih žitarica u Rugvici. Tom prilikom mnogobrojni uzvanici imali su prilike čuti novosti u oplemenjivačkim programima Bc Instituta, nešto o zanimljivoj povijesti Bc-a, novitetima u najavljenom programu uljarica, o budućnosti koju želimo graditi s našim vjernim partnerima i prijateljima te pregledati pokusno polje svih komercijalnih sorata strnih žitarica.

Uz nove visokorodne sorte dvorednog i višerednog ječma Bc Gospodar i Bc Srećko, predstavljene su i dvije nove sorte ozimih pšenica koje se ističu svojom rodnošću i kvalitetom, a to su Bc Ljepotica i Bc Opsesija.

Nove sorte odlična su nadopuna već prihvaćenog i u praksi potvrđenog sortimenta Bc strnih žitarica koji svojom kvalitetom, prinosom i tradicijom polako, ali sigurno nalazi svoje mjesto kod sve više proizvođača. Ovom pril...

VIŠE
Bc sorte strnih žitarica 2017./2018.

Bc sorte strnih žitarica 2017./2018.

Novi katalog Bc sorata strnih žitarica za sezonu 2017./2018.

Vaš Bc

Dan polja strnih žitarica u Starom Topolju

Dan polja strnih žitarica u Starom Topolju

https://www.youtube.com/watch?v=7LiLvHhQIY0&ab_channel=SBTV-BrodPortal

Dana, 06. lipnja 2017. Bc Institut d.d. je u suradnji s tvrtkom LUG d.o.o. održao Dan polja strnih žitarica u Starom Topolju.

Sudionike ovogodišnjeg Dana polja pozdravili su predsjednik Uprave, dr.sc. Ivica Ikić, direktor marketinga Đuro Lukić, dipl. ing. te domaćin Tomislav Perković na čijim je proizvodnim  površinama i posijan pokus. Nakon pozdravnih riječi, svi sudionici uputili su se u obilazak pokusa kroz koji ih je vodio oplemenjivač Marko Maričević, mag. ing. Pokus je vrlo reprezentativan, s gustim sklopom, strne žitarice su u izvrsnom zdravstvenom stanju, bez polijeganja, što samo govori o kvaliteti svih prikazanih sorata. Poseban naglasak je stavljen na ozimu pšenicu BC Anica,...

VIŠE
Poziv na Glavnu skupštinu Bc - Instituta 2017. godine

Poziv na Glavnu skupštinu Bc - Instituta 2017. godine

Poziv na Glavnu skupštinu Bc-Instituta 2017. godine

Bc Institut u emisiji Hrvatska za 5

Bc Institut u emisiji Hrvatska za 5

U petak 12. svibnja 2017. predsjednik Uprave Bc Instituta dr.sc. Ivica Ikić, gostovao je u emisiji Hrvatske radiotelevizije Hrvatska za 5, urednika Branimira Bilića.

Cilj emisije je promicanje i isticanje pozitivnih primjera ljudi i tvrtki koji svojim znanjem i radom doprinose lokalnoj, nacionalnoj i svjetskoj  zajednici.

Bc Institut uvršten je u emisiju kao jedan od svjetlih, pozitivnih primjera hrvatskog gospodarstva, primjer domaće tvrtke u privatnom vlasništvu, koja uspješno posluje već 120 godina i proizvodi hrvatsko sjeme, koje je osim na domaćem tržištu Republike Hrvatske prisutno na još 18 tržišta diljem svijeta.

Iskustvo i tradicija duga 120 godina te znanje naših stručnjaka oplemenjivača, čini nas ponosnima što za naše kupce stvaramo kvalitetne, visokorodne hibride kukuruza kao i  vrhunske sorte strnih žitarica.

Drago nam je da je rad Bc Instituta prepoznat i od...

VIŠE
Bc Institut  izlagao na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Bc Institut izlagao na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Od 13. do 19. svibnja 2017. održan je 84. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu na kojemu je Bc Institut zajedno sa svojim tvrtkama iz Srbije bio jedan od brojnih izlagača. Bc Institut na tržištu Srbije posluje i svoje proizvode plasira putem vlastitih tvrtki Bc Hibridi d.o.o. Sombor i Bc Doradni centar d.o.o. Kula, u sklopu koje funkcionira i vlastiti pogon za doradu sjemena.
Novosadski sajam poljoprivrede je zbog broja izlagača jedan od 10 najznačajnijih sajmova poljoprivrede u Europi. Ove godine izlagalo je oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja. 
Izložbeni štand Bc Instituta imao je veliki broj posjetitelja. Osim domaćih, štand su posjetili i mnogi posjetitelji iz regije i inozemstva, a ostvareni su i mnogobrojni kontakti s gospodarstvenicima, budući da je sjeme  Bc Instituta prisutno na 18 tržišta diljem svijeta.
Zahvaljujemo svim kupcima na vjernosti i posjetiteljima na interesu i podršci, kao i na brojnim upu...

VIŠE