NASLOVNICA / ARHIVA VIJESTI

Dan polja kukuruza u Rugvici!

Dan polja kukuruza u Rugvici!

Dana 14.09.2017. održan je još jedan tradicionalni dan polja kukuruza Bc Instituta d.d. u Rugvici na kojem je prisustvovalo preko 200 gostiju iz Hrvatske I inozemstva. Stručno predavanje održao je dr.sc. Mirko Jukić gdje je predstavio komercijalne hibride kukuruza BC323, Thriller, Alibi, BC406, BC424 i BC525 kao hibride koji imaju odličneprinosezrna u kišnim godinama povoljnim za uzgoj kukuruza, kao što su bile 2014. I 2016.,ali istotako imaju dobre prinose u sušnim godinama kao što su bile 2015. I 2017. Osim ovih komercijalnih hibrida, predstavljena su i  3 nova hibrida kukuruza TRIO, INSTRUKTOR i BC415 koji će se sljedeće godine nalaziti u mreži makropokusa kako u RH, tako i u inozemstvu. Navedeni hibridi također imaju dodatnu vrijednost zbog izražene tolerantnosti na stresne uvjete proizvodnje, kao što je suša.

Dr. sc. Katarina Jukić je u kratkoj prezentaciji predstavila i našu ponud...

VIŠE
Na vaše i naše zadovoljstvo!

Na vaše i naše zadovoljstvo!

Predstavljamo Vam naš asortiman strnih žitarica s rezultatima pokusa iz 2017. godine za predstojeću sjetvu. U galeriji pogledajte i izaberite ponešto i za Vaša polja. 

Prvi dan polja kukuruza u Mađarskoj!

Prvi dan polja kukuruza u Mađarskoj!

   Dana 12. rujna 2017. godine održan je  prvi dan polja Bc Instituta u mjestu Dalmandu, u Mađarskoj.

Nazočni su  imali prilike pogledati pokus u kojima su bili zastupljeni sljedeći Bc hibridi: ALIBI, BC406, THRILLER te BC478. Pokus je bio uređen na način da je gornji dio stabljike (do klipa) bio uklonjen. Klipovi su bili otvoreni kako bi se bolje vidjela njihova fenotipska svojstva.

Prisutne je pozdravio predsjednik uprave Bc Instituta dr. Ivica Ikić, a hibride u pokusu predstavio oplemenjivač kukuruza dr. Ivica Buhiniček. Nakon predstavljanja u polju, u dvorani su održane dvije prezentacije u kojem je predstavljen Bc Institut i cijeli proizvodni program.

Iako je Bc Institut već godinama prisutan u Mađarskoj kroz razne makro i mikro pokuse te kroz proizvodnju sjemena, ovo je prvi put da Bc Institut sa 10-ak svojih hibrida kukuruza izlazi na mađarsko tržište.

Uvjereni smo da svo...

VIŠE
Dan polja BC hibrida kukuruza u Starom Topolju

Dan polja BC hibrida kukuruza u Starom Topolju

Poštovani,

dana 22.09.2017.godine (petak), s početkom u 11:00 sati, Bc Institut d.d. u suradnji s Lug d.o.o. Staro Topolje, organizira još jedan Dan polja BC hibrida kukuruza.

Program:

  • 11:00 h - okupljanje sudionika na označenom pokaznom polju na cesti  Staro Topolje - Donji Andrijevci 
  • 11:00 h - pozdrav domaćina
  • 12:30 h - predstavljanje BC hibrida kukuruza i javno vaganje                               - objava rezultata i domjenak

Očekujemo odlične rezultate uroda u Starom Topolju.

Dobro došli!

NOVO u ponudi Bc Instituta, Uljane repice!

NOVO u ponudi Bc Instituta, Uljane repice!

S oduševljenjem Vam predstavljamo nešto NOVO u našoj ponudi, hibride uljane repice. Izrazito smo ponosni da iz suradnje s renomiranom francuskom sjemenarskom kućom "Caussade semences" na tržište izlazimo sa dva ponajbolja hibrida, MEMORI CS i SIRTAKI CS. Memori Cs je srednje kasni, dok je Sirtaki CS srednje rani hibrid.

Na mnogobrojnim lokacijama diljem Republike Hrvatske i Europske Unije oba su se pokazala kao predvodnici po visini uroda i kvaliteti što možete vidjeti i iz priloženih grafikona.

Ukoliko sijete uljanu repicu, u izboru ne možete pogriješiti izaberete li uljane repice Bc Instituta.

Bc uljane repice: "Repice koje pobjeđuju"

Žetva strnih žitarica u Rugvici 2017. godine.

Žetva strnih žitarica u Rugvici 2017. godine.

Završila je još jedna uspješna žetva na poljima Bc Instituta. Kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji.